Thermo RadEye PRD

A RadEye PRD alkalmazása az újrahasznosítás és fémhulladék-kereskedelem területénA RadEye PRD kicsi és kompakt

A RadEye PRD a fejlett sugárzásmérők új generációjának tagja. A Thermo Scientific legújabb Személyi Sugárzásmérője (Personnel Radiation Detector, PRD) válasz a kisebb, kompakt, - a nemkívánt radioaktív forrásokra még érzékenyebb - detektorok iránti növekvő piaci igényre. A RadEye PRD hatékony mérőeszköz, melyet arra terveztek, hogy a gépjármű monitorozó rendszereket kiegészítve használhassák mindazok, akik a radioaktív források detektálásáért és lokalizálásáért felelősek: pl. mérlegkezelők, fémhulladék ellenőrök, vagy a minőség- ellenőrző személyzet.

Radioaktív anyagok többféle módon kerülhetnek a hulladékok közé, majd a gyűjtő és újrahasznosító telepekre: természetes radioaktív anyagként, például lerakódásként az olaj és gáziparban használt csöveken, vagy gazdátlan ipari sugárforrásként is. Egy radioaktív anyagot tartalmazó szállítmány fogadó fél általi visszautasításával a gyűjtőüzemek kockára teszik a fáradtságosan felépített beszállítói kapcsolatot. Az üzemeknek ebben a helyzetben nem csak a személyzet biztonságát kell szem előtt tartaniuk, hanem saját létesítményük és üzleti kapcsolataik biztonságát is.

Egy továbbadott és beolvasztott gazdátlan sugárforrás által okozott kár hatalmas veszteségekhez vezethet, a kiesett bevétel és a tisztítási költségek formájában. A RadEye PRD egy olcsó és könnyen kezelhető eszköz, mely segít a gazdátlan sugárforrások vagy a problémás, NORM források (természetes sugárzó anyagok) észlelésében és megtalálásában.

Ha például, egy kicsi, vagy jól árnyékolt radioaktív sugárforrás mélyen el van temetve a törmelékek között a rakományban, akkor átjuthat a jármű monitorozó rendszeren anélkül, hogy észrevennék.


A radioaktív sugárzás láthatatlan...
de nem a RadEye számára!

Viszont amikor a körülötte lévő fémhulladékot eltávolítják kirakodáskor, a személyzet által viselt kis RadEye egység hatékonyan biztosítja a védelem második vonalát. A RadEye PRD képes észrevenni a potenciális veszélyforrást, amely bejuthatott az Ön üzemébe, és kényelmes viselhetősége révén nem veszi igénybe a személyzet idejét illetve nem tereli el a figyelmét a munkáról azzal, hogy megragadjon egy ormótlan és nehéz sugárzásmérő eszközt a rakomány ellenőrzésére. Az övre erősíthető tartóban hordva a RadEye bármikor képes rá, hogy megtalálja a nemkívánt radioaktív sugárforrásokat.

A RadEye csupán 160 grammot nyom, és körülbelül akkora, mint egy csipogó, bármikor az övön tartható. A műszer olyan könnyű és zavartalanul viselhető, hogy bárki hordhatja a létesítményben. Emellett egyszerűen beszerelhető járművekbe vagy a daru fülkéjébe a megfelelő jármű adapterrel, vagy területfigyelőként is telepíthető a létesítményben.

Ennek az új generációs zsebméretű műszernek jellemző tulajdonsága a kifinomult, alacsony energiafogyasztású alkatrészek használata és a teljesen automatikus önellenőrzés, melynek eredményeként a műszer csak minimális karbantartást igényel.
Heti 40 óra működés 15 teljes héten keresztül, egy pár AAA elemmel

28 éve az Ön partnere a nukleáris méréstechnikában
Spektrum Méréstechnika Kft.
Cím: 1043 Budapest, Csányi László u. 34.
Tel.: 06-28-563-330
Utolsó módosítás:
2019.03.22.