Thermo FH 40 G-L10

FH 40 G-L10 - Sugárvédelmi dózismérő készülék


Az FH 40 G-L10 egy sokoldalú, felhasználóbarát készülék belső energia-kompenzált proporcionális detektorral, gamma dózis/dózisteljesítmény mérésére.

A belső detektor és az opcionális külső mérőfejek (NaI kereső szonda, gamma dózisteljesítmény, neutron kereső és dózisteljesítmény, szennyezettségmérő szondák) egyidejű működtetésére képes.

Külső mérőfej csatlakoztatásakor vagy cseréjekor az FH 40 G-L10 automatikusan betölti a megfelelő kalibrációs paramétereket.

Az alapkészülék H*(10) környezeti dózisegyenérték-teljesítmény mérésére képes 10 nSv/h – 100 mSv/h tartományban. Energiatartománya 30 keV – 4,4 MeV.

Intelligens ratemeter algoritmusa (ADF) észleli és kijelzi a kismértékű dózisteljesítmény-változásokat is, ezzel kiszűrve a véletlenszerű zajokat.

A mért adatok digitális, háttérvilágítással is rendelkező LCD kijelzőjén jelennek meg egy vertikális, 3 dekádos analóg oszlopdiagrammal együtt.FH 40 G-L10 teleszkópos adapterre szerelt külső szondával


Az FH 40 G modellek akár 256 adat részletes eltárolását (mérési adat, dátum, idő, dózisteljesítmény a belső és külső detektornál, állapot, vonalkód információ) és azonnali elérését is lehetővé teszik. Az adatok feldolgozásra továbbíthatók a soros interfész használatával.

Az opcionális PC-s, Windows alapú program segítségével minden beállítás és kalibráció egyszerűen elvégezhető.

Hang és/vagy fény jelzésű dózis- és dózisteljesítmény-riasztási szintek beállíthatóak, csakúgy, mint a folyamatos pulzálásos hangjelzés. Az opcionális fülhallgató segítségével zajos környezetben is működtethető.

Az FH 40 G-L10 egy egyszerűen kezelhető, könnyű, strapabíró műszer, amely kényelmesen befér a kézbe, nagy gombjai pedig még a védőkesztyűben történő használatot is lehetővé teszik.

Kiegészítőként beszerezhető hozzá PC szoftver, infravörös PC interfész, többféle teleszkópos adapter, fülhallgató, különféle hosszúságú egyenes és spirál kábel.

A készülék MKEH hitelesítési engedéllyel rendelkezik.

Részletes adatlap:
FH40 G-L10 Datasheet
29 éve az Ön partnere a nukleáris méréstechnikában
Spektrum Méréstechnika Kft.
Cím: 1043 Budapest, Csányi László u. 34.
Tel.: 06-28-563-330
Utolsó módosítás:
2019.03.22.