Thermo RadEye B20

RadEye B20/B20-ER felületi szennyezettségmérő és dózis/dózisteljesítmény mérő készülék


Modern, kompakt sugárzásmérő készülék 15 cm2-es végablakos GM detektorral alfa-, béta-, gamma- és röntgensugárzás mérésére.

A B20 általános, a B20-ER pedig kiterjesztett tartományú mérésekre szolgál.

A RadEye B20 és RadEye B20-ER modellek használata a legjobb választás felületi szennyezettség, számlálási sebesség és dózisteljesítmény egy készülékkel történő mérésére.

Kétféle működési móddal rendelkezik: a ratemeter mód forráskeresésre és a sugárzási viszonyok felmérésére használható, az előre beállítható beütésszámon és mérési időn alapuló scaler/timer mód elsősorban minták mérésére alkalmas.

H*(10) környezeti dózisegyenérték-teljesítmény és H’(0.07) irány szerint dózisegyenérték teljesítmény mérés lehetséges a megfelelő energiaszűrű használatával a 17 keV – 1,3 MeV tartományban.

Bq/cm2–ben történő felületi szennyezettség mérés lehetséges a készülék nuklidkönyvtárból előválaszthatható radioizotópokra.

Gyorsteszt célokra egy további opcionális szűrő használatával az alfa és béta szennyezettség elkülöníthető.

A szűrők detektorablak elé helyezésekor a RadEye B20 automatikusan átvált a megfelelő mértékegységre.

Kis tömege, vastag gumi védőborítása, strapabíró és kompakt felépítése, valamint kiváló fogása védőkesztyűvel és anélkül is biztosítja az egyszerű és kényelmes működtetést.

Használata alacsony költségekkel jár: mindössze 2db AAA elem vagy akkumulátor használatával több, mint 500 órás működési idő érhető el.

A menü-orientált felhasználói felület kezelése, amelynek elemei teljes mértékben személyre szabhatóak, illetve elrejthetőek a rutin felhasználók számára egy adminisztrátor által, könnyen megtanulható.

Az adatok nagykapacitású belső memóriában tárolódnak el.

A számlálási sebességgel arányos ’csipogó’ mód biztosítja a hallható jelzéseket, zajos környezetben fülhallgató használata is lehetséges.

Opcionálisan infravörös PC interfész, Bluetooth, egy fejlett, Windows alatt futó szoftver, gyors-labor készlet, lutécium teszt adapter és teleszkóp is kapható a készülékekhez.A készülék MKEH hitelesítési engedéllyel rendelkezik (felületi szennyezettségmérő és dózisteljesítmény mérő).

Részletes adatlap:
RadEye B20 Datasheet
28 éve az Ön partnere a nukleáris méréstechnikában
Spektrum Méréstechnika Kft.
Cím: 1043 Budapest, Csányi László u. 34.
Tel.: 06-28-563-330
Utolsó módosítás:
2019.03.22.